Ronnebygatan 29

 

 

sheldon20090904-0377.jpg 
.....i Karlskrona är byggt 1895 i Florentinsk
Rensssansstil.     Ronnebygatan 29 byggdes under den stora högkonjuktureni slutet på 1800 talet.  Bl a  fanns   toalett  i  våningarna. Systemet  var ej vattendrivet  utan  av  hiss. -schakts karaktär. Sheldon bestod  av  stora lägenheter med salong, matsal,  serveringsgång,  kök, köksingång och ingång till pigan ingång och  "finingång". Till köksingngen kom buden med varor.
 
 Det har funnits Guldsmed, Herrekiperingsaffär  i fastigheten  och även ett
discotek på 60-talet.
 

sheldon20071203-0403.jpg

Fastigheten stod sedan tomt i c:a 40 år och förfallet blev stort, det var under denna tiden som huset gick under namnet Duvhuset på grund av att duvorna gjorde huset till sitt.1987 köpte A-C Thorén huset av Guldsmed Thörnqvist:s änka.   Renoveringen var total , Ronnebygatan 29 gjordes om till 16 hyreslägenheter samt två lokaler.Mycket av det gamla sparades och själen i Sheldon är bevarad men det har gjorts till ett modernt och funktionellt boende. 

  sheldon20080101-0314.jpg 

Ronnebygatan 29 ligger  på Karlskronas  största gågata, som på sommaren  är gågata.Restaurang Michelangelo ligger i direkt anslutning till Sheldons entre. Restaurangen har Bar och dessutom en mysig ute servering under sommaren.

 

 

 

 

sheldon20090911-0372.jpg

I fastigheten finns fina marmoreringsarbeten som gjordes av Ole Willads vid restaureringen.Marmorering är en teknik inom måleri där man med färg och penseldrag gör imitationer av marmor och olika träslag.


Är Du intresserad av att titta närmare på själen i Sheldon har jag gjort ett
bildspel som du kan ladda ner.Klicka här.

 

 

 

 

saluhallen.jpgLediga Lägenheter:

 

 

Länkar:

Karlskrona

Marinmuseet

 

 

 

hemsida.jpg

  • Exempel på restaurerade stuckaturor och målningar på Ronnebygatan 29.
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)